Herman Vriendschapskoek

Herman is een vriendschapskoek, die niet te koop is, maar alleen kan worden gedeeld.

Herman groeit langzaam, maar via een natuurlijk gistingsproces. Het duurt 10 dagen voor je Herman kunt eten. Door enzymen in het deeg, het zuurdesem, kan hij niet bederven.

Herman hoeft dus niet in de koelkast te staan en heeft ook geen deksel nodig. Gewoon afdekken met een doek is voldoende.  Herman groeit op kamertemperatuur.  Natuurlijk is er wel een recept gebonden aan Herman. Elke dag moet er iets met dit ventje gebeuren.

Ben jij er klaar voor om voor Herman te zorgen?

Dag 1

Vandaag heb je Herman gekregen. Giet hem in een grote kom en dek hem goed af.

Dag 2

Roer Herman 2 tot 3 maal per dag.

Dag 3

Roer Herman 2 tot 3 maal per dag.

Dag 4

Herman heeft honger, geef hem: 2 dl Melk, 200 gram Bloem, 250 gram Suiker. Dat verdient Herman wel.

Dag 5, 6, 7, en 8

Roer Herman 2 tot 3 maal per dag.

Dag 9

Herman heeft alweer honger. Geef hem hetzelfde als vorige keer;  2 dl Melk, 200 g Bloem, 250 g Suiker.

Nu is het wel tijd om van een deel van Herman afscheid te namen. Verdeel Herman in 5 gelijke porties en geef 4 porties Herman weg aan iemand die je met een Herman vertrouw. Geef ook een kopie van deze brief erbij, dan kunnen zij goed voor hun portie Herman zorgen.

Dag 10

Herman heeft reuze- honger! Geef hem 3 eieren,  150 gram bloem, 300 gram suiker,  2 theelepels kaneel, 100 gram fijngehakte chocolade en/of rozijnen,  100 gram gehakte walnoten, 1 dl olie en 1 eetlepel bakpoeder.

Stop dit mengsel in een ingevette bakvorm en bak Herman ongeveer 70 minuten op 170 graden Celsius. Controleer tussentijds met een prikker of Herman klaar is. Wanneer de prikker nog nat is moet Herman toch nog eventjes langer in de oven.

Eet smakelijk en geniet van je vriendschap!

Dit recept is ook te vinden op: www.sysle.nl/herman

ĉ
Paul den Boer,
Jul 4, 2012, 9:49 AM